طرح حبیب
یا حبیب من لا حبیب له
شهرستان بشاگرد از توابع استان هرمزگان، جزء مناطق کمبرخوردار کشور است. با توجه به موقعیت جغرافیایی این منطقه و کوهستانی بودن آن، روستاهای بشاگرد بسیار پراکندهاند. لذا دانشآموزان از یک سو بهدلیل نبود مدارس متوسطهٔ دورهٔ اول و دوم در روستاهای خود و از سوی دیگر بهدلیل وضعیت نامناسب راههای مواصلاتی، ناگزیرند در مدارس شبانهروزی ادامهٔ تحصیل دهند.
تحصیل در مدارس شبانهروزی و دوری از خانواده مشکلات زیادی را برای این دانشآموزان ایجاد مینماید. نوجوانانی که علاقهمند به تحصیل و کسب مهارتند، مجبورند بهخاطر شرایط سخت محل زندگی، در این مدارس تحصیل نمایند. دوری از خانواده و دلتنگیهای حاصل از آن، شیوع سریع بیماریهای مسری بین دانشآموزان و بروز برخی ناهنجاریهای فرهنگی و آموزشی تنها گوشهای از مشکلات این مدارس است. اما در سالهای اخیر علاوه بر مشکلات مذکور، کسری شدید اعتبارات آموزش و پرورش شهرستان بشاگرد نیز، باعث کاهش قابلب توجه بودجهٔ سرانهٔ غذایی دانشآموزان مدارس شبانهروزی شده است. بهطوری که تلاش وافر مسئولین محلی نیز نتوانسته است مشکل را برطرف نماید. طبعاً این اتفاق باعث بروز اثرات منفی بر تغذیه و سلامت دانشآموزان خواهد شد.
بر همین اساس و برای کمک به کاهش مشکلات دانشآموزان این مدارس، بنیاد خیریه خواجه نصیر طوسی از ابتدای مهرماه سال ۱۳۹۷ علاوه بر طرح «نسیم مهر» طرح «حبیب» را نیز با هدف تأمین بخشی از هزینهٔ تغذیه دانشآموزان نیازمندی که در مدارس شبانهروزی تحصیل مینمایند، به اجرا درآورده است.
طرح «حبیب» میکوشد با الهام از سنت والای میهمانی، برای هر دانشآموز بهعنوان «میهمان»، حامی یا حامیانی بهعنوان «میزبان» بیابد. بدین ترتیب افراد حامی یا بهعبارتی «میزبان»، با «میهمان» کردن دانشآموزان، میتوانند کمک شایانی به حل مشکل تغذیهٔ مدارس شبانهروزی نمایند.
با توجه به اینکه ممکن است پرداخت کامل مبلغ حمایتی برای هر «میهمان»، جهت تأمین هزینههای یک سال تحصیلی، در توان یک «میزبان» نباشد، این امکان مهیاست که «میزبان» بخشی از هزینههای تغذیه «میهمان» را تقبل نماید.
بنیاد خیریهٔ خواجه نصیر طوسی امیدوار است با گستراندن این سفره و برگزاری یک میهمانی بزرگ، دیگر هیچیک از دانشآموزان دغدغهٔ تغذیه نداشته باشند تا بتوانند همت خود را معطوف به یادگیری نمایند. به این امید که در آینده افرادی متخصص و متعهد به توسعهٔ بشاگرد تربیت شوند تا محرومیتها و مشکلات این منطقه را بهدست خود مرتفع نمایند.
جزئیات اجرای طرح «حبیب» در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷
شهرستان بشاگرد در مجموع ۱۸ مدرسهٔ شبانهروزی در مقطع متوسطهٔ دورهٔ اول و دوم دارد که از این تعداد ۱۳ مدرسه با ۹۴۷ نفر دانشآموز نیازمند حمایت مالی جهت تأمین مواد غذایی دانشآموزان هستند.
بهطور معمول فعالیت مدارس شبانهروزی در بشاگرد هر هفته از صبح روز شنبه آغاز و تا ظهر روز چهارشنبه ادامه پیدا میکند. از ظهر چهارشنبه تا جمعه نیز دانشآموزان برای دیدار با خانوادههای خود مدارس را ترک میکنند و راهی روستاها میشوند. البته دانشآموزانی که روستاهای محل سکونتشان از محل مدرسه فاصله زیادی دارد و یا برای رفتوآمد با مشکل مواجهند، یک هفته در میان به منازل خود باز میگردند. طبعاً مدرسه برای این دسته از دانشآموزان در روزهای پنجشنبه و جمعه نیز باید تدارک ببیند.
بخشی از هزینهٔ مواد غذایی توسط آموزش و پرورش تأمین میگردد و بنیاد خیریه خواجه نصیر طوسی نیز بخشی از مواد غذایی مورد نیاز را از محل نذورات مردمی (مانند قربانی و عقیقه، آرد برای طبخ نان) تأمین مینماید. بدینترتیب سرانهٔ باقیماندهٔ مورد نیاز بهازای هر نفر/روز ۶۰۰۰ تومان و بهطور متوسط هر وعدهٔ غذایی ۲۰۰۰ تومان برای سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ پیشبینی میگردد.
در تقویم آموزشی سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ با احتساب تعطیلی پنجشنبه و جمعه و نیز تعطیلات رسمی و روزهای بینالتعطیلین (که عرفاً دانشآموزان و دبیران به مدارس شبانهروزی مراجعه نمیکنند) بهصورت تقریبی ۱۶۰ روز آموزشی وجود دارد. با احتساب سرانهٔ ۶۰۰۰ تومان نفر/ روز و ۱۶۰ روز آموزشی، سرانهٔ کلی مورد نیاز بهازای هر دانشآموز ۹۶۰٬۰۰۰ تومان و با توجه به تحصیل ۹۴۷ نفر دانشآموز در مدارس شبانهروزی، کل بودجهٔ مورد نیاز حدود ۹۰۹ میلیون تومان خواهد بود.
خیرین محترم میتوانند «میزبانی» از یک یا چند دانشآموز را برای هر تعداد وعده دلخواه (از ۱ وعده تا ۴۸۰ وعده برای هر دانشآموز) تقبل نمایند و هزینههای این میزبانی را بهصورت نقد و یا اقساط از طریق سامانهای که بههمین منظور طراحی گردیده است پرداخت نمایند