طرح‌های حمایتی

   بنیاد خیریه خواجه نصیر طوسی علاوه بر فعالیت های عمرانی عام المنفعه طرح های حمایتی متنوعی را نیز در مناطق محروم به اجرا در می آورد که عمده مخاطبین این طرح ها خانواده های ایتام، افراد بد سرپرست، افراد ار کار افتاده و معلول و نیز عموم کودکان و نوجوانان در روستاهای هدف فعالیت این بنیاد می باشند. این طرح ها در شاخه های متنوعی به اجرا در می آیند که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد.

در سال‌های اخیر یکی از فعالیت‌های بنیاد در مناطق هدف ، شناسایی و هدایت استعدادهای برتر تحصیلی بوده است که به اختصار طرح شهاب نام گرفته است . در این طرح دانش‌آموزان نیازمند دارای استعداد تحصیلی در مناطق روستایی شناسایی می‌شوند و تحت پوشش حمایت‌های مختلفی قرار می‌گیرند که به اختصار در موارد زیر خلاصه می‌شوند:

  • تامین کتب کمک آموزشی
  • تامین لوازم‌التحریر
  • تامین البسه مورد نیاز
  • ثبت نام دانش‌آموز در کلاس‌ها و آزمون‌های آموزشی
  • اجرای برنامه‌های مهارت‌افزایی برای دانش‌آموزان تحت پوشش
  • تامین هزینه‌های ایاب و ذهاب به مدرسه
  • برگزاری اردوی علمی و تفریحی

 

طرح دردانه
_

طرح دردانه

_

در طرح دردانه ، ایتام نیازمند در مناطق روستایی شناسایی می‌شوند و برای آن‌ها شناسنامه مددجویی تهیه می‌گردد . خیرینی که تمایل به حمایت از این ایتام را داشته باشند به تناسب مبالغی را برای حمایت از این ایتام پرداخت می‌نمایند . این مبالغ برای تامین مواد غذایی ، پوشاک ، درمان ، آموزش و… این ایتام هزینه می‌گردد.

در طرح دردانه ، ایتام نیازمند در مناطق روستایی شناسایی می‌شوند و برای آن‌ها شناسنامه مددجویی تهیه می‌گردد . خیرینی که تمایل به حمایت از این ایتام را داشته باشند به تناسب مبالغی را برای حمایت از این ایتام پرداخت می‌نمایند . این مبالغ برای تامین مواد غذایی ، پوشاک ، درمان ، آموزش و… این ایتام هزینه می‌گردد.

برای این طرح سامانه اینترنتی طراحی شده است که در آن خیر از روند تخصیص کمک‌ها و اسناد هزینه آن مطلع می‌گردد و به سوابق کمک‌های خود دسترسی دارد.

طرح حبیب
_

طـرح حبیب

_

در بخشی از مناطق روستایی کشور به دلیل کمبود جمعیت، مدارس متوسطه اول و دوم در روستا وجود ندارد و دانش‌آموزان با ایاب و ذهاب به روستاهای بزرگتر و یا استقرار در مدارس شبانه‌روزی ادامه تحصیل می‌دهند؛ تحصیل در مدارس شبانه‌‌روزی و دوری از خانواده مشکلات زیادی را برای اين دانش‌آموزان ایجاد می‌نماید. نوجوانانی که علاقه‌مند به مطالعه و مهارت‌افزایی هستند، بر اساس مقتضیات محل زندگی خود، می‌بایست در این مدارس تحصیل نمایند. دوری از خانواده و دلتنگی‌های حاصل از آن، شیوع سریع بیماری‌ های مسری بین دانش‌آموزان و برخی ناهنجاری‌های فرهنگی و آموزشی گوشه‌ای از مشکلاتی است که در این مدارس وجود دارد؛ اما در سال‌های اخیر علاوه بر مشکلات مذکور، کسری شدید اعتبارات آموزش‌ و پرورش باعث کم شدن بودجه سرانه غذایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی شده است وطبعاً این امر باعث بروز اثرات منفی بر تغذیه و سلامت این دانش‌آموزان خواهد شد. بر این اساس و جهت کمک به کاهش مشکلات دانش‌آموزان این مدارس بنیاد خیریه خواجه نصیر طوسی از ابتدای مهرماه سال ۹۷ علاوه بر طرح «نسیم مهر» طرح «حبیب» را با هدف تأمین بخشی از هزینه تغذیه دانش‌آموزان نیازمندی که در مدارس شبانه‌ روزی تحصیل می‌نمایند، به اجرا درآورده است.

طرح «حبیب» در نظر دارد با الهام از سنت والای میهمانی، برای هر دانش‌آموز به‌عنوان «میهمان»، حامی یا حامیانی به‌عنوان «میزبان» بیابد. بدین ترتیب افراد حامی یا به عبارتی «میزبان»، با «میهمان» کردن دانش‌آموزان، می‌توانند کمک شایانی برای حل مشکل تغذیه مدارس شبانه‌ روزی نمایند.با توجه به اينكه ممکن است پرداخت کامل مبلغ حمايتي برای هر «میهمان» برای یک سال تحصیلی در توان یک «میزبان» نباشد، اين امكان مهيا است كه «میزبان» بخشي از هزینه‌های تغذیه «میهمان» را تقبل نمايد. برای این طرح نیز سامانه‌ای طراحی گردیده است که میزبان می‌تواند میهمان یا میهمانانی را تحت پوشش قرار دهد و بصورت ماهیانه برای آن‌ها پرداخت انجام دهد .

طـرح اکـرام

طـرح اکـرام

_

سیاست راهبردی بنیاد در مناطق محروم کشور و خصوصا در شهرستان بشاگرد، ایجاد شغل و از بین بردن وابستگی اقتصادی اهالی این مناطق به کمک های حمایتی و امدادی است و در این راستا فعالیت های انجام شده بر به وجود آمدن فرصت های شغلی جدید در این مناطق تاکید داشته است. اما به هر حال در این مناطق افرادی وجود دارند که به دلایل متعدد قادر به انجام کار نیستند و عملا در معیشت روزانه خویش نیز وابسته به کمک‌های نهادها و سازمان‌های امدادی و خیریه می‌باشند. ایتام بی‌سرپرست و بدسرپرست، زنان سرپرست خانوار فاقد شغل، کهنسالان از کار افتاده، معلولانی که قادر به کار نیستند و افرادی از این قبیل در زمره گروه‌هایی هستند که بنیاد در قالب طرح اکرام بخشی از مایحتاج عمومی آن‌ها را تامین می‌نماید. تاکنون با حمایت خیرین و تعدادی از شرکت‌های تولیدی اقلام ذیل در میان مددجویان تحت پوشش توزیع شده است:

  1. توزیع مواد غذایی شامل برنج ، روغن، حبوبات و…
  2. توزیع آرد و نان در قالب طرح هزینه کفاره روزه
  3. توزیع مواد شوینده و پاک‌کننده در مدارس و نیز میان مددجویان
  4. توزیع لباس و روپوش در مدارس و میان مددجویان
  5. توزیع غذای گرم میان خانواده‌های نیازمند تحت پوشش
  6. هدیه وسایل مورد نیاز منازل مددجویان ، سیل‌زدگان و زلزله‌زدگان
طـرح بهـیار

طـرح بهـیار

_

با توجه به وضعیت نامطلوب بهداشتی در برخی از مناطق هدف فعالیت این بنیاد از سال‌های گذشته طرحی تحت عنوان بهیار (بهداشت یاران روستا) در این مناطق توسط بنیاد خیریه خواجه نصیر طوسی به اجرا درآمده است و در قالب این طرح خدمات زیر را در مناطق محروم کشور ارائه نموده است:

 

  • خرید و توزیع تجهیزات بهداشتی و درمانی مورد نیاز در مراکز درمانی مناطق هدف
  • توزیع اقلام بهداشتی در مدارس شبانه روزی بصورت مستمر
  • کمک به احداث سرویس بهداشتی و حمام منازل فاقد سرویس و حمام
  • جمع‌آوری داروهای مازاد و انتقال به مراکز درمانی مناطق محروم
  • کمک به جمع آوری بهداشتی زباله از سطح روستاها
  • برگزاری کارگاه‌های بهداشت و تنظیم خانواده
طـرح نسیـم مـهر

 طـرح نسیـم مهر

_
ایـجـاد اشـتـغال

ایـجـاد اشـتـغال

_

در کنار اجرای طرح های مددکاری و حمایتی از جمله اقداماتی که این بنیاد نسبت به اجرای آن اهتمام ویژه ای دارد ایجاد اشتغال برای ساکنین روستاهای هدف و به ویژه اشتغال پایدار ویژه جوانان می باشد. نبود آب و خاک مناسب و اقلیم گرم و خشک مناطق هدف بنیاد و به ویژه منطقه بشاگرد باعث شده است امکان راه اندازی بسیاری از فرصت های شغلی که به طور معمول در روستاهای کشور وجود دارد در این مناطق وجود نداشته باشد. از این رو روستاییان به ناچار به دنبال اشتغال در حوزه خدمات هستند که در این بخش نیز به دلیل کمبود سرمایه معمولا کمتر افرادی می توانند مستقلا و بدون حمایت نهادهای امدادی کسب و پیشه جدیدی را راه اندازی نمایند.

بنیادخیریه خواجه نصیرطوسی از ابتدای شروع فعالیت‌های خود در این مناطق تلاش نموده است فعالیت‌های خود را معطوف به ایجاد منابع درآمدی برای روستاییان نماید و تاکنون برای انجام این مهم، اقدامات زیر را به انجام رسانده است:

۱- تاکید بر بکارگیری نیروهای بومی در اجرای پروژه‌های عمرانی بنیاد

۲- اعطاء وام های قرض الحسنه بدون سود و کارمزد جهت ایجاد اشتغال

۳- ایجاد کارگاه قالیبافی و فراهم نمودن زمینه فروش فرش‌های بافته شده

۴- احداث ساختمان‌های تجاری روستایی برای ایجاد اشتغال‌های کوچک

۵- راه‌اندازی کارگاه‌های خیاطی و نانوایی‌های روستایی

_

تامـین جـهیـزیـه

_

   یکی دیگر از اقدامات بنیاد فراهم کردن شرایط ازدواج آسان جوانان در مناطق محروم می‌باشد. در عمده این مناطق با تامین حداقل نیازهای شروع یک زندگی مشترک می‌توان زمینه ازدواج جوانان را فراهم نمود. از این رو بنیاد با حمایت خیرین جهیزیه مورد نیاز خانواده‌های تحت پوشش خود را فراهم می‌نماید. این جهیزیه در اختیار دختران بی‌سرپرست و یا بدسرپرست، افراد معلول یا کم‌توان تحت پوشش این بنیاد قرار می‌گیرد.

بازدید خیرین

بازدید خیرین

_

از خصوصیات مشترک بسیاری از هموطنان، روحیه از خودگذشتگی و میل به کمک به‌دیگران است. مردم ما معمولا از هر فرصتی برای کمک به همنوعان خود بهره می‌برند؛ کمک به زلزله‌زدگان و سیل‌زدگان، حضور در جشن نیکوکاری و عاطفه‌ها و … گوشه‌ای از عرصه‌هایی است که خیرین در آن مشارکت می‌نمایند و بی‌شک اگر معرفی کامل و مبسوطی از زمینه‌هایی که امکان ورود خیرین در آن وجود دارد ارائه گردد خیرین بسیاری حاضر به مشارکت در آن‌ها خواهند بود. بنیاد خیریه خواجه نصیر طوسی نیز جهت آشنایی خیرین با مناطق محروم و مشکلات موجود، زمینه‌های سفر و بازدید آن‌ها را از این مناطق فراهم می‌آورد.

بنیادخیریه خواجه نصیرطوسی از ابتدای شروع فعالیت‌های خود در این مناطق تلاش نموده است فعالیت‌های خود را معطوف به ایجاد منابع درآمدی برای روستاییان نماید و تاکنون برای انجام این مهم، اقدامات زیر را به انجام رسانده است:

قربانی و عقیقه
png-transparent-sheep-grazing-graphy-illustration-sheep-animals-photography-cow-goat-family

قربانی و عقیقه

_

معمولا هموطنان گرامی علاقمندند نذورات قربانی و عقیقه خود را در میان نیازمندان توزیع نمایند اما معمولا شناسایی این افراد برای خیرین و رساندن نذورات به دست آنان امری مشکل است. اما بنیاد خیریه خواجه نصیر طوسی از بدو شروع فعالیت‌های خود این امکان را فراهم نموده است که عموم خیرین مبلغ نذورات خود را در اختیار بنیاد قرار دهند و بنیاد نیز از طریق نمایندگان خود در مناطق محروم قربانی و عقیقه‌های انجام شده را در میان نیازمندان توزیع می‌نماید. همچنین برای اطلاع خیرین از صحت فرآیند انجام قربانی تصاویر قربانی مربوطه در اختیار خیرین محترم قرار خواهد گرفت.